Ramen of deuren kopen: hoe herkent u een betrouwbare leverancier?

Als bouwer of verbouwer weet u dat verschillende offertes qua prijs soms erg uiteen kunnen lopen. Gaan voor de goedkoopste oplossing voor uw ramen en deuren lijkt misschien aantrekkelijk, maar vergeet niet u eerst goed te informeren. ‘Weet wat u koopt’ is een goede stelregel. Wie niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, houdt best rekening met de volgende tips

Ken de gevaren

Spookfirma’s en onbetrouwbare productie- en montagebedrijven zijn jammer genoeg een concreet probleem. Vaak denkt u bijvoorbeeld lokaal te kopen, maar eigenlijk gaat het om een buitenlandse firma of om producten die in het buitenland worden geproduceerd. Bovendien wordt soms met hoogwaardige ramen of deuren reclame gemaakt, terwijl in de praktijk minderwaardige producten worden aangeleverd.

Systeemleverancier Schüco kent jammer genoeg de verhalen van eindverbruikers die ramen of deuren hadden gekocht, maar bij problemen in de steek werden gelaten. Zich te weinig informeren houdt altijd een zeker risico in, vooral naar garantie en levering toe. Wat als er problemen opduiken? Wat als er gebreken ontstaan op middellange termijn?

Voor alle duidelijkheid, Schüco en zijn Belgische klanten/partners kunnen enkel een gehele garantie aanbieden voor een realisatie op basis van een duidelijk bij hen hertraceerbaar productie- en montageproces.

Bezoek een showroom

Een bezoek aan een showroom heeft meerdere voordelen. U ontdekt er verschillende producten en kan die ook echt zien en aanraken. Bovendien vermijdt u met een spookfirma te werken, én kunt u zich persoonlijk informeren over waar de ramen zijn geproduceerd. U kan eveneens ter plaatse naar referenties vragen die wat verteld wordt onderbouwen.

Werk met één aanspreekpunt

Vermijd complexiteit en zoek een duidelijke en eenvoudige oplossing. Schüco werkt bijvoorbeeld met een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’. Zo beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privé-woningen en werkt met 100% Schüco systeemproducten (profielen en toebehoren), zodat u zeker kunt zijn dat alles perfect op elkaar is afgestemd zowel tijdens het produceren van de ramen en de deuren als bij de montage ervan.

Vraag documentatie op

Sinds 1 februari 2010 is een CE-markering verplicht op ramen en deuren. Deze Europese markering garandeert dat de ramen en deuren aan de nodige kwaliteitseisen voldoen (water- en winddichtheid, veiligheid, isolatievermogen etc.). Als bouwheer hebt u het recht om de volledige CE-documentatie met alle informatie op te vragen. Maak hier dus zeker gebruik van!

Vraag een gedetailleerde offerte

Een goede vakman bezorgt u altijd gratis een gedetailleerde en technisch onderbouwde offerte. Door enkele offertes te vergelijken, maakt u een weloverwogen keuze. Neem de tijd om ze te bestuderen en beslis zeker niet overhaast. Vraag zeker referenties op die u desgewenst zelf kan natrekken.

Klik HIER voor een Schüco Premium Partner in uw buurt

Meer info: www.schueco.be


Sleutel op de deur bouwen

Architect Gruwez kan voor u een kant-en-klaar opgeleverde woning ontwerpen. Een huis volgend de term Sleutel op de deur te (of turnkey) bouwen betekend dat ons team instaat voor het volledige concept, ons bureau staat in voor de realisatie van het bouwproject van A tot Z. Architect Gruwez werkt volgens Sleutel op de deur te bouwen zowel bij nieuwbouw als verbouwing.

Ramen en deuren

Meer weten over deuren en ramen? Om u optimaal te kunnen helpen is het uiterst aangeraden om op voorhand een afspraak te maken met onze vertegenwoordigers. Zo kunnen we ongestoord de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden en u correct te adviseren Contacteer ons vrijblijvend via onze contactpagina hier op de website.